Bygga till / Bygga om / Renovera

Går ni i tankar om att bygga till eller bygga om? I så fall är det viktigt att ta ställning till omfattningen av er om- eller tillbyggnation. Enklare renoveringar av enskilda rum så som badrum och kök, kräver i regel inte bygglov. Större renoveringar för om- eller tillbyggnader som innebär ändringar av den bärande konstruktionen kräver i regel bygglov. 

I samband med planeringen av er om- eller tillbyggnad är det viktigt att ta ställning till vilka tekniska funktioner som ni önskar. Exempelvis att välja mellan vattenburen golvvärme och vattenburna element. Detta har i sin tur påverkan för arbetsmomenten som krävs för övriga yrkesgrupper så som snickare, el-installatörer, betongarbetare med flera. 

Vid renoveringar är det viktigt att det finns en ansvarig för projektet som driver, samordnar och tidsplanerar arbetet från början till slut. Den ansvarige har flera olika yrkesgrupper att samordna med för att bygget ska flyta på utifrån bästa sätt. 

Läs mer på: https://www.sakervatten.se/

Vi på Smålands VVS-installationer kan hjälpa er med alla VVS-installationer som krävs i samband med er om- eller tillbyggnad. Vi driver VVS-projekt från början till slut.